HU         EN

HíreinkEnergetikai fórum Debrecenben


Az immár tizenötödjére rendezett, kétnapos nemzetközi energetikai fórumot április 27-én nyitották meg a Kölcsey Központban.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében vármegyénkben 41 település 48 projektje összesen mintegy 7 milliárd forint támogatást nyert energetikai fejlesztésekre. Hozzátette továbbá, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozóan a TOP Plusz felhívások keretében pedig 9 és fél milliárd forint forrás áll rendelkezésre ilyen beruházások megvalósítására, melyből eddig már 40 település 40 projektje kapott összesen csaknem 5 milliárd forintot ilyen célokra.

Horváth Viktor energiaátmenetért felelős helyettes államtitkár prezentációjában az energiapolitikai kihívásokról beszélt. Mint mondta, a cél az ország energiaszuverenitásának megteremtése, amelyet az alternatív energiaforrások arányának növelésével, infrastrukturális fejlesztésekkel, valamint energiahatékonysági és villamosítási intézkedésekkel terveznek elérni.

Forrás: civishir.hu

Visszaszámláló

A rendezvényig hátralévő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2024. április 18-19.
2024 © Energoexpo.hu - Minden jog fenntartva
x x x x x