HU         EN
nyíl

Előadók

Szűcs Marcell
Szűcs Marcell Ügyvezető Planergy Solutions Kft.

Megtakarítások, ellátásbiztonság és fenntarthatóság - a saját célra termelő energetikai rendszerek szerepe a regionális energiamix diverzifikációjában

A Debrecen környéki beruházások tekintetében különösen fontos szerepe van az ipari, saját célra termelő (és tároló) energetikai beruházásoknak az energiamix diverzifikációjában:
 
- Üzletileg kiváló lehetőség egy vállalat számára a napelemes és akkumulátoros rendszerek beépítése. A decentralizált energiatermelés segítségével nemcsak a fogyasztók képesek ellátni magukat megújuló, tiszta, olcsó és zöld energiával, de adott esetben a hálózatfejlesztés és -karbantartás bizonyos elemei és költségei is későbbre tolhatók, és hatékonyan megszüntethetők a hálózati szűk keresztmetszetek is. Tehát regionális szinten is komoly segítség ez a hálózat állapotának megőrzésében.
 
- Ellátásbiztonsági és üzemmenet-folytonosság szempontjából is kulcskérdés, hogy hogyan kezelhetők a pillanatnyi áramkimaradások, hálózati bizonytalanságok. Az akkumulátorok beépítésével áthidalható a hálózati rendellenességek nagy része, megakadályozható a gépleállás, selejtképződés, csökkenthető a gyártó berendezések újra-kalibrációjából adódó termelés-kiesés is.
 
- A Debrecen környéki vállalatokra pedig különösen igaz, hogy nagy léptékű, nemzetközi beszállítói láncok résztvevői. A klímasemlegességi, dekarbonizációs, és „zöldítési” követelmények egyre szigorúbbak, és a következő 5-10 évben azok a gyártók fogják csak tudni megőrizni a versenyképességüket, akik zöldítenek, komolyan veszik az ESG-célokat, és aktív lépéseket tesznek a fenntarthatósági beszámolókban kitűzött eredmények elérése érdekében.
2024 © Energoexpo.hu - Minden jog fenntartva
x x x x x