HU         EN
nyíl

Előadók

Pongrácz Péter
Pongrácz Péter Elnök Magyar Biogáz Egyesület

A biogáz jelentősége és jövője

A biogáz a megújuló energiák körében a legszélesebb körben felhasználható energiaforrásunk. Tudjuk egyszerűen égetéssel hőtermelésre, kapcsolt energiatermelő, gázmotorokkal villamos áram és hőtermelésre használni és megtisztítva biometán formában, mint földgázzal egyenértékű gáz a gázhálózatba betáplálni, sőt üzemanyag formában CNG gázos járművek meghatását is tudja szolgálni.

Mivel a legtöbb időjárásfüggő megújuló energiaforrásunkkal szemben a biogáz tárolható, így ki tudja szabályozni, egészíteni a folyamatos energiaellátás szükségessége miatt az elterjedtebb nap és szélerőműveket.

A biogáz. másik kiemelkedően fontos szerepe a környezetvédelemben az ÜHG kibocsátás csökkentésnél, a szerves hulladék kezelésben és ebből a hulladékból származó a mezőgazdaságban, mint műtrágyát kiváltó talajerő utánpótló anyag használatában van.

A biogáz potenciál Magyarországon nagyon kis mértékben van kihasználva és csak kullogunk nem csak az EU-s, hanem a V4 országok után! Ezért fontos az EM által folyamatban lévő biogáz stratégia mielőbbi kidolgozása az iparág jelentőségéhez, potenciáljához mért megfelelő támogatása.
2024 © Energoexpo.hu - Minden jog fenntartva
x x x x x